CZIN.eu
Z důvodu velkého počtu objednávek, se může dodací lhůta mírně prodloužit. Poslední termín přijaté objednávky, pro doručení Zásilkovnou před Vánoci je 16.12.2025. Pro osobní odběr 22.12.2025. Děkujeme za pochopení.

BARTCOFFEE Indie Monsooned

V šálku je jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo – oříškové aroma. Vyniká jemnou chutí s oříškovým či mandlovým nádechem. Vyznačuje se nasládlou a vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma.

Mletí
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 90/250 90/500 90/1000 90/251 90/502 90/1001 90/252 90/504 90/1002 90/266 90/507 90/1003 90/519 90/510 90/1004 Zvolte variantu
Značka: Bartcoffee
200 Kč / ks 300 Kč / ks 560 Kč / ks 200 Kč / ks 300 Kč / ks 560 Kč / ks 200 Kč / ks 300 Kč / ks 560 Kč / ks 200 Kč / ks 300 Kč / ks 560 Kč / ks 200 Kč / ks 300 Kč / ks 560 Kč / ks od 200 Kč / ks
Kategorie: Robusta
Země původu: Indie
Záruka: Dle data spotřeby
Výrobce: Bartcoffee

Země                                    Indie

Druh                                      Monsooned

Celý název                           Indie Monsooned Malabar AA

Oblast                                   Malabar

Nadmořská výška              500-1000m

Metoda zpracování           Natural + monzunování

Odrůda                                 Robusta Canephora

Chuť                                      Oříškový a mandlový nádech, nasládlá a vyvážená s minimem kyselosti.

Robusta

Stupeň pražení                   3    stup 3

Intenzita chutí                     2   stup 2

Acidita (kyselost)               1    stup 1


-fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se může nepatrně lišit

Káva Indie

Tato káva prošla procesem „monzunování“ a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.

Ojedinělá je závěrečná fáze při zpracování zrn. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti. A až potom jsou balena pro vývoz.

Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.

 

Sáček má ploché dno, jednostranný aroma ventil a uzavírací ZIP.
Obsah 250g ,500g ,1000g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola